Kalender

In onderstaand overzicht staan verwijzingen naar locaties waar de meeste wedstrijden worden gehouden die voor Nederlandse silhouetschutters van belang kunnen zijn.

Allereerst moet vermeld worden dat het Nederlands Silhouet kampioenschap (smallbore handgun & rifle) in het eerste weekeind van November wordt georganiseerd.
De wedstrijd vind altijd plaats in het eerste weekend van November en wordt gehouden in het schietsportcentrum in Stein (L) en begint op zaterdag morgen om 08:00 tot c.a. 18:00 gevolgd door een barbecue en gezellig samenzijn. Op zondag ochtend wordt de wedstrijd voortgezet om 08:00 en tegen 11:00 volgen de shoot-offs waarna we om ongeveer 14:00 af sluiten met de prijsuitreiking.

Silhouet schietbanen op het Europese continent.

Voor Nederlandse silhouetschutters zijn de volgende silhouet banen in Europa van belang.

Volmerange Les Mines (fr) 
Dit is bij uitstek de schietbaan waar silhouet getraind kan worden en waar de N.S.A. ook bekend is en er voorzieningen, zoals Kein - en Grootkaliber silhouetten beschikbaar zijn en waar door onze leden kosteloos gebruik van gemaakt kan worden.
Als je een keer mee wilt als introducť is dat mogelijk mits je maar met iemand gaat die lid is van de FFTiR (de Franse sportschutters bond). Ook moet je vooraf toestemming en een uitnodiging hebben i.v.m. wapentransport.

Lidmaatschap voor het gebruik van de Eurostand baan is ook mogelijk en kost c.a. 220,- per jaar (incl. FFTiR lidmaatschap). Medisch attest is verplicht.
Daarvoor kun je alle dagen terecht (behoudens Ma en Di, en Wedstrijddagen !). Informatie is te vinden op de website van de schietbaan Eurostand. Daar vind je ook de wedstrijdkalender voor het lopende seizoen.
Tevens kun als lid gratis deelnemen aan de voorselectie wedstrijden (2 stuks, regionaal & Departementaal) van het Franse kampioenschap en de clubwedstrijd (Mouflon Lorraine).

Decin / Ludvikovice (cz) 
Naast Volmerange is een populaire schietbaan te vinden in TsjechiŽ.
De schietbaan ligt in het dorpje Ludvikovice op c.a. 800 km van Nederland.
De Kalender van de CzMSSA geeft alle informatie over het lopende seizoen.
Op deze schietbaan worden ook de open Oostenrijkse kampioenschappen georganiseerd. En sinds 2021 worden hier ook de Open Duitse kampioenschappen georganiseerd (wat voorheen op de schietbaan in Phillipsburg plaatsvond). Informatie over de Open Duitese Kampioenschappen is te vinden op de website van de BDS.

Voor wereld kampioenschappen kun je gegevens vinden op de IMSSU website.
Voor Europese kampioenschappen vind je de gegevens op de AETSM website.

Van NSA leden wordt verwacht dat zij tenminste 2 x per jaar deelnemen aan een (inter-) nationale wedstrijd.

Inschrijven voor wedstrijden georganiseerd door de IMSSU/AETSM geschiedt via het secretariaat van de NSA.